Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2007

Tί είναι η Ε. Λιθοτριψία και πώς γίνεται ?

Η λιθοτριψία, (Shock Wave Lithotripsy), είναι η θεραπεία της λιθίασης του ουροποιητικού συστήματος με την χρήση κρουστικών κυμάτων, (και όχι υπερήχων ή laser), που κατευθύνονται από πηγή έξω από το σώμα μέσω μηχανισμού εντόπισης (ακτινοσκόπιο, υπερηχογράφος), επάνω στον λίθο στόχο, τον οποίο θρυμματίζουν, αφήνοντας τον οργανισμό να αποβάλλει τα θραύσματα με την ούρηση.
Οι ασθενείς τοποθετούνται σε ειδικό τραπέζι – μέρος του συστήματος και μετά την στόχευση από εξειδικευμένο Ουρολόγο, προσεγγιζεται το σημείο θεραπείας από ελαστική μεμβράνη, μέσω της οποίας διαδίδονται τα κύματα και αρχίζει η θεραπεία.
Υπάρχει προκαθωρισμένο από τον κατασκευαστή, μέγιστο όριο ασφαλείας αριθμού και έντασης κρούσεων, στα πλαίσια του οποίου πρέπει να κινηθεί ο Ουρολόγος, βάσει στρατηγικής για το καλύτερο αποτέλεσμα.

5 σχόλια:

Δρ. Πέτρος Θάνος είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
MICHAEL PAPADOGIANNAKIS είπε...

Υπάρχει περίπτωση, αμέσως μετά τη λιθοτριψία,το σώμα να παραμένει ως έχει και να διαλυθεί μετά την πάροδο 3-4 εβδομάδων?

roxani είπε...

ΕΚΑΝΑ ΥΠΕΡΗΧΟΓΡΑΦΗΜΑ ΝΕΦΡΩΝ Κ ΔΙΑΠΗΣΤΩΣΑΜΕ ΟΤΙ ΕΧΩ ΠΕΤΡΑ 17.33 mm ΣΤΟ ΔΕΞΙ ΝΕΦΡΟ.ΜΟΥ ΕΙΠΑΝΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΛΙΘΟΤΡΙΨΙΑ,ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΓΙΑΤΡΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΕΜΘΗΝΘΩ Κ ΠΩΣ ΓΙΝΕΤΕ Η ΛΙΘΟΤΡΙΨΙΑ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!

roxani είπε...

mou eipane oti exo petra sto deski nefro 17.33mm k prepei na kano lithotrispia se poion giatro prepei na apemfthintho k pos ginete ginete?

kwstas είπε...

meta apo e.lithotripsia meta apo poso xroniko diastima apovalonte t thravsmata apo tn organismo????